Lite funderingar kring förberedelser av husbygge

Det känns otroligt bra att vi kommit igång med förberedelser inför att huset kommer i vår. Så otroligt mycket papper och vad man ska tänka på. Det känns ändå som det är vår bristande kunskapen om vad man "verkligen" behöver göra som tar mycket energi. Att gå igenom alla papper och ringa och kolla med olika om vad som gäller.

Bara en sån sak som att när bygglovet var klart så stod det i brevet vi fick från kommunen att vi ska ha grannarnas godkännande. Okej tänkte vi det är väl bara och ringa runt och ordna det då, men vi förstod inte varför då vi bygger inom detaljplanen och inga konstigheter alls. Ringde kommunen och det behövdes inget godkännande. Texten står med på alla brev som följer med godkänt bygglov.

Det finns flera liknande saker som tar mycket energi i form av att man måste ringa och kolla vad som egentligen gäller.Sen så har det naturligtvis varit en lång process när man ska välja hus.

Många leverantörer vill inte ge några priser förrän man varit i kontakt med dom och gärna beställt produktionskostnadskalkyl. En leverantör gav oss inget pris trots flera kontakter med honom och han var även hit, kollade tomten m m. Borde finnas en standardisering hur man räknar en produktionskostnadskalkyl gemensamt för alla leverantörer så att det går jämföra lättare. Tror inte att någon leverantör skulle förlora på det utan tvärtom. Man väljer ändå det hus som passar ens familj bäst och som ryms inom budget samt övriga värdering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0