Måndag 30/3

Efter en sömnlös natt så har jag tagit det lite lugnare idag. Varit på babysim med linus vilket var hur kul som helst och riktigt skönt attt vara i varmt vatten en hel timme. Sen har jag varit hundvakt åt lilla Ella (10 v) så att Jesper kunde hjälpa oss med huset istället. Packat lite här hemma osv. I huset så har Anders (elektriker) varit idag och kollat in hur allt ska dras och dom gjorde lite upptäckter. Dels så är några rör dragna så att dom hamnar utanför takkupan så dessa går itne komma åt längre utan vi får göra nya lösningar, sen var det en massa mer saker som jag inte kommer ihåg just nu. Men allt löser sig. vi tänkte dra in bredband till alla rummen uppe. I övrigt så har dom spikat mera reglar och isolerat "facken".  Vi kommer ha några fack öppen.I morgon så kommer Jesper igen och hjälper oss samt äldsta sonen Jocke.

"Jocke med kniven"

Ja vi isolerar, isolerar, isloerar och drömmer isolering men vi börjar se änden på allt nu. Första lagret var en hel del pyssel med att skära till bitarna men nu är det 60 cm som gäller, bara lite tillskärning. Mycket av vp rören är också dragen och vvs slangen(som läggs in i väggen), får se om elementen kommer i morgon. Ni ser "berget" med isolering som ska sättas upp. Vi kommer bygga in nattduksbord och byråer i snedtaksväggarna i alal 3 sovrum samt mellan 2 rum så bygger vi även in garderoberna(då tar dom bara ca 25 cm av rummet), kan hända att vi även i det större rummet bygger in garderboer också, vi får se. Friskluftsintagen och ventilationen ska också sättas upp. Med tanke på att vi bara jobbat på övervåningen en dryg vecka så tycker jag att det gått väldigt fort.






Fredag

Lovar att ordna med bilder på allt det vi gör men som det varit nu så "kör" vi bara på och vi har inte så mycket tid över. Vi isolerar för fullt å¨övervåningen, har handlat in ventilationsrören och friskluftsintagsrören, jämtkraft har varit dit och kopplat in fjärrvärmen. Städat undan lite och sen har Jonathan, Joel och Jocke burit upp all isolering. Vi ska bygga in nattduksbord, byråer samt garderober i väggarna så det blir en shoppingrunda till. Det går mycket tid till att handla in allt som vi behöver men så är det. N har det gått exakt en vecka sedan vi började med övervåningen, det är väldigt mycket kvar att göra men vi kör på så får vi se vart det landar.

Badrumsmöbel

Idag så har vi köpt denna badrumsmöbel till badrummet nere. Dom hade utförsäljning på Beijers så vi passade på. Vi köpte också kakel/klinker till badrummet på övervåningen samt mosaik till köket. Annars idag så har killarna fortsatt med övervåningen (tror att), Jesper  har dragit vvs slang i väggen för elementen, Jocke (lilla)har dragit vp rör för elen och Jocke(stora) har isolerat. Jag har varit hemma med barnen och varit hundvakt åt Ella, som har mer energi än Linus ;-)

Classic Top-Line 90


Classic 90 ek Ram

Projekt övervåning

Känns som det går undan rätt bra med övervåningen. Pojkarna är otroligt duktiga! Första bilden visar där vi tagit bort en bräda på gaveln för att kunna få upp spånskivorna/gipsskivorna, sen är det reglingen för att kunna isolera, isoleringen av alla fönster och springor, sista bilden är det Sandras lilla Ella som bara är 9 veckor gammal men som varit med nu ett par dagar på bygget. Hon är så söt! I går så han dom regla klart övervåningen, jag isolerade klart runt fönster m m. Jocke shoppade igår , isolering till hela övervåningen och mera regelvirke. Idag så ska han köpa ventilation  och vp rör sen ska vi fortsätta med isoleringen.

           

Allt rullar vidare

Tyvärr så blev det inga bilder idag heller. Så blir det när det är fullt upp hela tiden. Vi har handlat in lite mera verktyg idag, en spikpistol inkl kompressor och diverse tillbehör. Sen har jag köpt ett litet ekbord som ska bli ett lego bord till minsta killen. Killarna har spikat nästan klart med reglingen för isoleringen av övervåningen. Isolering nästan klar på gavlarna. Jesper har mätt upp för dragningen av vvs. Imorgon ska det handlas in mera virke och isoleras. Vi ska göra klart de nya socklarna till garderoberna och sätta fast dom, fixa några lister som ska sitta vid limträbalken så att det blir klart där. Vi har idag också fixat glasskivor till hyllan som Jocke byggde och några extra glashyllor till vårt ekskåp. Jag har också hunnit med att packa några lådor i lägenheten, börjar se lite tomt ut här :D

Regling av övervåning

Idag har vi kört på igen. Tyvärr så glömde jag kameran i huset men det som hänt idag är att Jocke och Jocke har spikat reglar och isolerat. Jag och Tessan har handlat ett STORT lass med virke och isolering. Tordes knappt köra hem. Tessan har stor städat sovrummen nere och putsat fönster, jag har plockat upp ur flyttkartongerna. Vill kunna stanna tiden lite, hinner inte riktigt med som det känns. Dagarna bara rinner iväg och när det blir kväll så hade man önskat att man haft några timmar kvar av dagen. Så mycket man vill göra. Vill tacka Jocke och Tessan för jätte bra hjälp idag. Vad skulle vi göra utan er?!

Lördag 21 Mars

Idag har jag slipat och målat klart limträbalken, grabbarna har gjort klart luftspalten ch isolerat gavlarna. I morgon så börjar vi regla övervåningen. Svärmor, Jockes syster och Lucas har börjat städa i lägenheten och packat en del (även rensat och slängt en hel del) Skönt. Jag körde upp första flyttlasset till huset. En "späckad" dag med andra ord men det är roligt också. Önskar att dygnet hade fler timmar just nu. Några bilder från dagens arbete som Lucas har tagit. Tack alla för idag! Så värdefullt med all hjälp vi kan få!

           

Övervåningen

Idag har vi återigen haft fullt upp men haft bra hjälp av barnens farmor, Tommy och Fanny. Handlat material inför bygget av övervåningen, spikat reglar för luftspalten, slipat limträbalken, satt in hyllorna i köksskåpen, städat undan m m. I morgon fortsätter samma gäng och vi får bra förstärkning då Jocke och Jesper kommer. Känns skönt att dra igång rejält på en gång. Bilder får komma i morgon då vi nyligen kommit hem och vi är rätt trötta.


Slutbesiktning

Idag så har vi haft slutbesiktning på huset. Det var inga jättestora åtgärdspunkter men alla småsaker fyllde nog en A4 sida. Snickaren som var med samtidigt ordnade det mesta på en gång men några punkter blir åtgärdare nästa gång han kommer. Sen så skulle snickarna åtgärda några av det som kom upp. Det mesta handlade om trasiga paneler (fraktskador), sprickor i våtrumstapet/matta, buckla i hängränna, felvända stolpar, trasiga ute armaturer, fönster/dörrar tröga osv. Några bilder från hur det börjar se ut i huset.

   

I morgon så börjar vi med övervåningen. Det vi funderat på är om vi ska isolera med isoleringsplattor eller sprutisolera. Just nu lutar det åt att vi isolerar med plattor. Det tar någon extra dag eftersom det blir en hel del tillskärning av isoleringen. Vi får se. Först ska killarna börja med att göra luftspalten.

Till Daniel som ställde frågan ang. kostnad för att bygga så kommer slut summan inkl inredning av övervåning och garage (dessa gör vi själva) samt inkl alla avgifter såsom tomtpris, elanslutning,vvs, grävning m m. Med allt så ligger priset på ca 2 - 2,2 miljoner för oss. Lämna gärna mailadressen om du vill veta mera;-)  Jag kommer lägga ut på bloggen produktionskostnad och den faktiska kostnaden men det dröjer ett tag till innan jag gör det. Jag svarar gärna på de funderingar du har.

Mattor i huset

Nu har mattläggaren lagt in mattorna i sovrummen och kontoret. Han har också satt all golvlist.  Nu väntar vi på slutbesiktningen på torsdag. Innan dess så städar vi undan och sätter fast garderoberna.

   
   
   

Mattläggaren...

...skulle komma idag men hade inte dykt upp när jag var till huset. Han skulle lägga mattor i två Älvsbyhus så förmodligen så har han nog börjat med det andra huset så han dyker nog upp senare. Tog lite bilder i alla fall och på den första bilden så har dom startat med grävningen för förskolan. Nästa bild är det kakel som vi funderar på (har ännu ej bestämt oss). Sen är det några bilder över vårt hus och grannens som kom idag samt en bild över Sånghusvallen i det vackra vädret. Ni kan se på sista bilden vad glad vår granne är nu när huset kommit på plats, kul!

                              

Häckar

Allt går med en rasande fart, började inse att det är dags att fundera på vilken häck vi ska sätta. Dessa tre känner jag som tänkbara alternativ. Har satt ungersk syrén förut och den var relativt lätt att sköta, växte snabbt och är fin. Vi har ca 70 - 80 meter mot kommunens mark och resterande mot två grannar. Får höra vad våra grannar har funderat på först. Kan i alla fall tipsa om Rängedala platskola, har betällt via dom tidigare och det billigt, fungerade bra med leverans och plantorna var kraftiga och fina.

http://www.rangedala-plantskola.se

Bärhäggmispel (Amelanchier alnifolia)

Ungersk syren (Syringa josikaea)

Tuja (Thuja occidentalis 'Brabant')

Babysim

Fick precis veta att det är klart att köra igång med babysimmet igen. Det blir tredje kursen för Linus. Här en bild från den första han gick.


Lägga plasten i grunden

Idag har Jocke & Jocke lagt klart plasten i grunden och lagat plasten, frigoliten där dom dragit in fjärrvärmen.




Funderingar

Det är rätt lungt just nu med husbygget. Mattläggaren kommer på måndag och är troligen klar på tisdag. Torsdag så har vi slutbesiktning och direkt efter det så börjar vi med övervåningen. Har tittat på kakel idag. En ganska stor rektangulär grå svart som ser lite ut som sten. Har ingen bild men fixar det sen. Hittade den på en ny kakelaffär här i Östersund och dom skulle gå ut med ett erbjudande på tv 4 snart med att för  (ca 9 900) få kakel för ett större badrum inkl. våtspärr, fog m m. Låter som ett väldigt bra pris så vi funderar på det. Vi har också börjat packa lite så det känns att det närmar sig. Lite konstigt känns det att lämna där vi bor nu men vi längtar till huset.

Utsikt

Från vardagsrummet mot tomten. Vår tomt är fram till träddungen.

   

Så blev det

Så här blev tapeterna. Vardagsrum, kök, kontor, Linus rum, föräldra sovrum och sist hallen. Känns som det blir bra. Vi har ju tagit bort garderoberna för att få taket och golvet över hela rummet. Den garderob som ska vara i hallen sätter vi i kontoret. Det blir två garderober i kontoret som vi kommer använda som linneskåp och en i Linus rum. I hallen så tänkte Jocke bygga en hallmöbel som passar för oss. Det blir en rad med hyllor där det komemr vara korgar och i mitten skohylla, nästa sida ett skåp. Ovanför skohyllan så blir det en klädstång.

         


Utsikt

Utsikten från 2 av våra köksfönster. Man skymtar storsjön och även lite av Östersund.




Månadens husblogg

Ikväll när jag kom hem så hade jag fått ett mail att min blogg blivit utsedd till månadens husblogg. Jätte roligt! Tackar så hemskt mycket för det!

manadens-husblogg.jpg

Motiveringen:

Vi vill bara gratulera till månadens husblogg! Utmärkelsen går till er för en husblogg som ofta uppdateras med bilder och information vilket gör det lätt att följa er husblogg. Grattis!

Tapeter vardagsrummet

Blev otroligt bra med dessa tapeter i vardagsrummet.




Dop

Denna sång/dikt av Jessica Marie Nilsson skulle vi ha på dopet av Linus som ännu inte blivit av. Tanken var att pojkarna och vi skulle skulle spela den tillsammans. Får se om vi får "tid" till dop för Linus framöver. Fantastiskt vacker tycker jag.

Älskade barn (Dopdikt)
Av: Jessica Marie Nilsson

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara.


           


Tapetsering

Nu är de första tapetvåderna uppsatta. Hallen, vårt sovrum och lilla Linus rum.

       

Spackla

I morse så kom målaren från Sundsvall och började spackla. Han sover kvar i huset och kör på tills det är klart. Blir spännande och se hur det kommer se ut när tapeterna kommer upp.





Postlåda

Har beställt postlåda idag. Det blev en ljusgrå veckopostlåda märke elegant. Skylt ingick i priset  och även frakten. Beställt den från: http://www.flexbox.se/


Eklist

Mellan kök och vardagsrum så har vi köpt en eklist istället för den som följer med. Blir riktigt bra.


Snickarna klar

Nu är snickarna klar med sitt jobb och i morgon kommer målaren och sätter upp tapeter. I Lördags var elektrikern dit och gjorde sitt jobb. Känns som det blir himla bra till slut. Vi har börjat planera övervåningen som vi ska fixa iordning nu på en gång. Lägger in lite diverse bilder.

                       

Söndagsnöjet i nya huset nya cirkus kul & bus

Härliga ytor innan möblerna kommer in. Barnen testar lite acrobatik i nya huset. Översta bilden så är det Jesper, Jonathan, Joel och Linus, mitten bilden Joel och Lucas med bruten arm och sista bilden så är det Jesper och Sandra.






Torsdag 5 Mars

Golvet klart i köket och dom har satt in spis, diskmaskin och kyl/frys. Vi har valt standardköket men synd att dom inte har hällsspis då dessa idag inte är dyrare än vanliga spisar. Dom har också satt upp spaljén i trappen. Linus & Lucas Farmor, fastrar och kusiner kom på besök för att se hur det går.

                   

Onsdag 4 Mars

Idag har dom satt upp taklister och börjat lägga golvet i köket.




Innertak

Var i alla fall upp till huset en snabbsväng i går kväll för att se hur innertaket blev och det blev så bra. Ljust och fint, en helt annan känsla.


Bruten arm

Det blev ingen uppdatering från husbygget igår.  Det blev besök på akuten istället och en bruten arm på Lucas. Pojkarna åkte slalom i Gustavsbergsbacken men det var inte när han hade skidorna på som olyckan var framme utan se filmen:



Badrum

En fortsättning på historien kring toalettstolen. Så här ser vårt badrum numera ut i nya huset. Historien går att läsa i tidigare inlägg: Toalett


Vad fin jag är!



Linus testar storebrödernas kläder. Pannbandet med flammor tyckte han om.


Lite av vad som är gjort i helgen

Jocke har målat vitt där kyl/frys ska stå. bilder även på flytt av kontakterna. Han har dragit vp rör i taket och ner iväggen för högtalarkablarna kommer ut nere vid golvet. Den sista bilden är i kontoret där han satt in en extra strömbrytare och dosa för ledbelsyningen i hallen. Blir inte några synliga kablar i huset :-)

                    

Skotersafari

Jesper & Jessica var på skotersafari i Lördags och det blev en hel del fastkörningar. Här är det Jesper som kört rejält fast. Det är otroligt mycket snö, dryga metern överallt här uppe. Kan förstå att Jesper har träningsvärk idag :-)






RSS 2.0